Bodymassage Reflexology and Healing

 • Măreşte caracterele
 • Dimensiune normală caractere
 • Micşorează caracterele
Ab Initio REFLEXOTERAPIE Reflexoterapie

Reflexoterapie

Email
Este o terapie complementară foarte veche care are rădăcini în Egiptul antic şi care este folosită pentru diagnosticarea, prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni. O şedinţă de reflexoterapie constă în apăsarea unor puncte reflexogene ce se regăsesc în talpă, pe mână, pe coloana etc., prin a căror stimulare se eliberează din organism toxinele care influenţează negativ starea noastră de sănătate. Reflexoterapie trebuie făcută doar de către persoane autorizate, care au la bază o minimă pregătire medicală şi cursurile de reflexoterapie finalizate.  De aceea, şedinţele de masaj reflexogen ce se desfăşoară în cadrul saloanelor de coafură sau a altora de înfrumuseţare, pot fi puse sub semnul întrebării din punct de vedere al pregătirii profesionale şi al cunoştinţelor anatomice ale celor care le practică.

Este indicat că aceste şedinţe să se desfăşoare într-un cabinet medical în care să fie prezenţi un medic sau un kinetoterapeut.

Durerile care apar în cazul şedinţelor de reflexoterapie se datorează în mare parte toxinelor acumulate în corp, toxine ce rezultă în urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide şi alte substanţe chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe. Dorim să menţionăm că în cadrul cabinetelor noastre şedinţa de reflexoterapie presupune, pe lângă stimularea punctelor din talpă şi pe cea a celor din palme şi de pe coloana vertebrală.

Pacienţii care apelează la acest tip de tratament trebuie să adopte un regim de viaţă echilibrat înţelegând prin aceasta eliminarea exceselor de orice fel: alcool, grăsimi alimentare, stress, tutun, viaţa sexuală dezordonată, cafea.

Când este vorba de reflexoterapie şi beneficiile ei putem afirma că aceasta poate fi aplicată tuturor categoriilor de vârstă, în scop profilactic sau terapeutic, pentru afecţiunile cronice sau acute. Prin reflexoterapie nu se tratează simptomatologia bolilor, ci reflexoterapia acţionează asupra cauzelor lor. O bună circulaţie sanguină conduce la accelerarea reconstituirii normale a ţesuturilor şi organelor lezate de o afecţiune şi ajuta la reechilibrarea bioenergetică în zonele afectate. De obicei, la beneficiile acestei metode apelează pacienţi care nu au obţinut rezultatele dorite prin alte tratamente (ex. Tratamentul medicamentos) dar şi persoane care vor să menţină o stare bună de sănătate.

Tratamentul reflexogen are efecte benefice asupra mai multor categorii de afecţiuni:

Afecţiuni neuropsihice:
Depresii, insomnii, anxietate, ameţeli, migrene, oboseala avansată, stres, oboseala cronică, instabilitate emoţională, atacuri de panică.

Afecţiuni ale coloanei vertebrale:
Sciatica, lombosciatica, spondiloza, reumatism, artroza, artrită, gonartroza, coxartroza etc.

Afecţiuni digestive:
Gastrite, colite, enterocolite, reflux gastro esofagian, constipaţie, hemoroizi, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, balonări etc.

Afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele):
litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

Afecţiuni circulatorii:
Hipo şi hipertensiune, ateroscleroza, circulaţia periferică deficitara, guta, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare

Afecţiuni hepato-biliare:
Litiaza biliară, hipercolesterolemie, bila leneşă etc

Tulburări endocrine:
Reglarea funcţiei glandei tiroide, paratiroide, hipofizei, suprarenalei, afecţiuni ale ovarelor, obezitate, diabet, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauza, osteoporoza (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţa, frigiditate etc.), tulburări de metabolism

Afecţiuni ORL:
Bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

Afecţiuni ale aparatului locomotor:
Crampe musculare, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

Alte stări nefavorabile:
Diaree, ameţeli şi dureri de cap, greaţă însoţită de cele mai multe ori de vomă, urina cu miros şi culoare schimbate, secreţii vaginale mai abundente, transpiraţie accentuată

Există şi situaţii în care reflexoterapia este contraindicata:
 • » flebita sau tromboflebita
 • » sarcina
 • » anevrism
 • » hemoragii
 • » varice deschise
 • » inflamaţi acute ale venelor şi sistemelor limfatice (În acest caz, există pericolul de eliminare a unui cheag care poate provoca embolie sau întinderea infecţiei prin sistemul limfatic).
 • » în cazul existenţei unor corpi străini localizaţi în apropierea organelor sau sistemelor vitale (fragmente osoase ascuţite în regiunea gâtului său lângă aorta)
 • » micoza generalizată
 • » psihoze şi schizofrenie
 • » insuficienţă renală acută
 • » litiaza renală (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturală)
 • » cangrenă la membrul inferior
 • » infecţii cutanate (răni cutanate)
 • » febră mare
 

Director Firme & Persoane Fizice

LISTARE FIRME
ADAUGA FIRMA NOUA

Calculator Indice Masa Corporala

Inaltime

Greutate


Calculator Calorii Zilnice


Vârstă

Gen

Inălţime

Greutate

ActivitateNutrition Calorie Counter

Pret Website

Buy Websites
RECLAMA REFLEXOTERAPIE
Alternative cancer treatments 2015-2016
Search Treatments natural for all cancer patients. Cancer treatment, alternative cancer information, alternative cancer treatments, resources, natural cancer treatments, etc
www.treatmentcancer.info
Reflexoterapie si Reflexologie 2015
Masaj terapeutic , aromaterapie, dieta, reflexologie, reflexoterapie, reiki, osteopatie, celulita, slabire, yumeiho, IMC, BMI, medicina, sanatate si multe altele
Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Dan Nicolau - Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Tratament Cancer Pulmonar
Tratament Cancer Pulmonar - metastazapulmonara.ro
Locuri de munca si angajari
Locuri de munca in Romania si strainatate.
Reflexoterapie & Puncte reflexogene

Translate

 

Online

Avem 16 vizitatori online

Page Rank Check