Bodymassage Reflexology and Healing

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Ab Initio SĂNĂTATE Stimularea imunitatii la copii

Stimularea imunitatii la copii

Înainte de toate trebuie să ştim că nu putem să eliminăm toţi viruşii din preajma copiilor chiar dacă urmăm toate regulile de igienă. Încetul cu încetul, copiii îşi consolidează imunitatea luptând cu o serie de microbi, viruşi şi alte organisme. De aceea mulţi pediatri considera normal pentru un copil 6-8 răceli, accese de gripă sau infecţii ale urechii pe an.
În lupta cu toate aceste ameninţări îşi intra în rol sistemul imunitar al celui mic. Acesta poate fi pus sub o mai mare presiuni în situaţii precum:

 

  • Intrarea în colectivitate a celui mic: creşă, grădiniţă, şcoală, etc.
  • Schimbarea bruscă a mediului (în cazul schimbării de domiciliu sau a unei călătorii)
  • Schimbarea de sezon (trecerea în sezonul rece este una dintre cele mai solicitante perioade în acest sens
  •  Stresul - orice schimbare a stilului de viaţă sau a mediului
  •  Schimbările fiziologice bruşte (creşterea în înălţime, modificarea greutăţii, etc)


Iată câteva modalităţi prin care îţi poţi ajuta micuţul să treacă cu bine peste această perioadă:

1. Dietă echilibrată, bogată în legume şi fructe


Este important să-i oferi copilului o dietă bogată în vitamine pe perioada iernii şi să-l ţii departe de mâncarea semi-preparata sau de produsele de tip fast-food.
Alege în locul acestora legume precum morcovii, fasolea şi fructe precum portocalele şi mandarinele care conţin vitamina C şi carotenoide ce întăresc sistemul imunitar.
Un astfel de regim alimentar va spori secreţia de fitonutrienti, aceştia fiind responsabili de creşterea numărului de celule alb din corp, care îţi protejează copilul de viruşi. Încercaţi să daţi copilului 5 porţii de fructe şi legume zilnic (considerând o porţie ca fiind de 2 linguri pentru copii peste 1 an, o cană şi un sfert pentru preşcolari).

Proteinele de calitate superioară? (ouă, lapte, carne) ajută la sinteza celulară? I la formarea anticorpilor.

2) Alăptatul. Laptele de mama conţine anticorpi, care ajută la creşterea imunităţii, şi globule albe. Alăptatul previne infecţii ale urechii, alergii, diaree, pneumonii, meningite, infecţii urinare. Colostrul, în special, este foarte bogat în anticorpi. Academia Pediatrilor Americani recomanda alăptatul cel puţin un an. Dacă acest lucru nu este posibil, încercaţi să alăptaţi copilul cel puţin 2-3 luni pentru a suplimenta imunitatea dobândită în uter.
3) Vaccinuri şi alte remedii imunostimulatoare

- Creşterea imunităţii se poate obţine prin tratamente homeopate sau suplimente naturiste (echinaceea, propolis, chimen, sirop sau ceaiuri din muguri de pin, măceşe, catina, frunze de mentă, cimbru de cultură, coacăze, afine, arnica etc)

- Isoprinosine, bronhovaxom, septilin

4. Activitatea fizică

Studiile au arătat că activitatea fizică regulată încurajează secreţia de celule albe, iar acest lucru este valabil şi pentru adulţi. Din această cauză, medici pediatrii recomanda masajul copiilor cu vârsta mai mică de 1 an de zile.

Aşa că este indicat să-i dai copilului tău un bun exemplu în acest sens. Aveţi o mulţime de activităţi fizice şi sporturi uşoare la dispoziţie: mersul cu bicicletă, drumeţiile, patinajul etc.

5. Nu neglija somnul copilului tău

Copii au nevoie de mai multe ore de somn decât un adult, iar respectarea unui anumit program de somn este foarte importantă. Privarea copilului de somn nu face decât să-i crească vulnerabilitatea în faţa diferitelor afecţiuni, deoarece în timpul somnului globulele albe se multiplică şi acest lucru ajuta la menţinerea şi creşterea imunităţii.

6. Renunţaţi la fumat

Fumatul pasiv este extrem de nociv pentru copii, iar aceştia sunt mult mai expuşi la efectele acestuia decât adulţii. Copilul al cărui părinţi fumează sunt mai expuşi la bronşite, astm şi infecţii ale urechii.

Este de preferat ca atunci când aveţi un copil să renunţaţi definitiv la fumat, iar dacă nu reuşiţi acest lucru, nu fumaţi în încăperile unde acesta îşi petrece timpul.

7. Igiena riguroasă

Lupta împotriva microbilor nu ajută la creşterea imunităţii copilului, dar reduce într-o mare măsură stresul sistemului său imunitar.

 

  • Asiguraţi-vă că îşi spălă mâinile des, cu săpun. Acordaţi o atenţie sporită igienei înainte şi după fiecare masă, după ce s-a jucat afară sau cu animale, după ce şi-a suflat nasul, după folosirea toaletei, după sosirea acasă de la creşă sau grădiniţă.
  • Purtaţi tot timpul batiste umede antibacteriene când mergeţi afară.
  • Pentru a obişnui copilul cu spălatul mâinilor, lăsaţi-l să-şi aleagă propriile prosoape viu colorate, săpunuri în forme, culori şi arome amuzante.
  • De preferat săpunul lichid în locul celui clasic solid,
  • Obişnuiţi-l pe cel mic să aibă un pachet de şerveţele la el în mod constant şi gel de curăţare a mâinilor care nu necesită clătirea.
  • Schimbaţi-i periuţa de dinţi dacă e răcit pentru a preveni răspândirea afecţiunii


Însă nu-i cocoloşiţi. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că prin igiena excesivă se distruge bariera protectoare a pielii.

8. Evitaţi antibioticele

Antibioticele nu sunt întotdeauna colacul de salvare în cazul oricărei răceli banale. Sistemul imunitar al copilului tău trebuie obişnuit să lupte împotriva acestor afecţiuni. Antibioticele, administrate în pripă, nu fac decât să crească rezistenta virusurilor. Antibioticele tratează numai bolile cauzate de bacterii, dar majoritatea bolilor copiilor sunt cauzate de viruşi.

9) Băi de aer, apă, soare

Aerul curat, prin oxigenul pe care-l conţine, stimulează sistemul circulator, creşte numărul globulelor roşii şi cantitatea hemoglobinei (previne anemiile), stimulează respiraţia şi digestia (creşte pofta de mâncare şi ajuta la uşurarea digestiei), astfel copilul creşte armonios şi îşi menţine starea de sănătate. Camera copilului trebuie bine aerisita: vara geamul va sta deschis tot timpul zilei, dar în afara orelor caniculare, iar pe timp de iarnă aerisirea trebuie făcută de câteva ori pe zi, lăsând geamul deschis câte 10 minute, dar având grijă ca temperatura camerei să nu scadă sub 19-20 celsius.
Apa stimulează circulaţia pielii şi astfel organismul se adaptează eficient variaţiilor de temperatură din mediul înconjurător, crescând rezistenta la gripă şi răceala. După vârsta de 6 luni, copilul poate fi masat cu un prosop moale înmuiat în apă călduţă pe piept, spate, mânuţe şi picioruşe timp de 5-10 minute. După aceasta masare, se şterge energic pielea cu un prosop uscat până la uşoară înroşire (dovada unei bune circulaţii sangvine).

Soarele, ca şi aerul, stimulează circulaţia, respiraţia, înlesneşte digestia şi sporeşte pofta de mâncare, dar are şi un rol deosebit de important în activarea vitaminei D, care creşte absorbţia calciului, necesar în prevenirea rahitismului.

Se evita orele caniculare, de preferat orele dimineţii şi după masă.

 

Director Firme & Persoane Fizice

LISTARE FIRME
ADAUGA FIRMA NOUA

Calculator Indice Masa Corporala

Inaltime

Greutate


Calculator Calorii Zilnice


Vârstă

Gen

Inălţime

Greutate

Activitate



Nutrition Calorie Counter

RECLAMA REFLEXOTERAPIE
Alternative cancer treatments 2015-2016
Search Treatments natural for all cancer patients. Cancer treatment, alternative cancer information, alternative cancer treatments, resources, natural cancer treatments, etc
www.treatmentcancer.info
Reflexoterapie si Reflexologie 2015
Masaj terapeutic , aromaterapie, dieta, reflexologie, reflexoterapie, reiki, osteopatie, celulita, slabire, yumeiho, IMC, BMI, medicina, sanatate si multe altele
Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Dan Nicolau - Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Tratament Cancer Pulmonar
Tratament Cancer Pulmonar - metastazapulmonara.ro
Locuri de munca si angajari
Locuri de munca in Romania si strainatate.
Reflexoterapie & Puncte reflexogene

Translate

 

Online

Avem 12 vizitatori online

Page Rank Check