Bodymassage Reflexology and Healing

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Ab Initio MASAJ [ ARTICOLE ] Noutati Aromaterapie

Aromaterapie

Email

Uleiurile aromatice se gasesc in foarte multe plante, atit medicinale cit si cele folosite in alimentatie. Ele pot fi extrase din frunze, flori, radacini, scoarta, rasini, cojii de fructe.
Proprietatile curative se datoreaza continutului lor in uleiuri esentiale precum si altor componente insuficient studiate. Dr.Taylor de la Universitatea Austin,Texas afirma ca le-ar trebui o mie de ani chimistilor din intreaga lume, pentru ca acestea sa poata fi complet studiate. In prezent se cunosc componentele principale, care sunt in mare parte amestecuri de alcooli, terpene, esteri, aldehide,fenoli, cetone. Esentele se extrag de obicei prin distilare, presare, sau extractie cu solventi organici, cantitatea de esenta prezenta intr-o anume planta, variind de la 0.01% la 10% sau peste.

Esentele naturale au fost folosite din cele mai vechi timpuri.Vechii egiptenii se pare, ajunsesera sa le foloseasca inclusiv la imbalsamarea mumiilor. In mormintul lui Tutankhamon s-au gasit recipiente care au continut cindva substante aromate sau produse folosite in scop cosmetic

Radacinile si fundamentele aromaterapiei pot fi gasite in urma cu 3000 de ani inainte de Cristos, cand egiptenii antici foloseau bazele aromaterapiei in viata de zi cu zi .Date istorice inregistrate , arata ca egiptenii ardeau ierburi si lemn aromat pentru a-si slavi zeii.

De asemenea uleiurile aromate erau folosite in haremurile regale pentru ai satisface pe oaspetii importanti.Aromaterapia isi are radacinile in cele mai vechi practici de vindecare. Ierburile medicinale erau folosite in multe ritualuri secrete; ceremonii religioase foarte elaborate aveau loc in templele egiptene unde regele faraon era mumificat si imbalsamat cu uleiuri aromate exotice.Egiptenii credeau ca aceste uleiuri au proprietati de conservare daca sunt amestecate si cu alte plante.Imbalsamarea era principala tehnica folosita de aromaterapie si asigura conservarea tesuturilor timp de mii de ani.

Aromaterapia s-a nascut cu adevarat in templele egiptene acum 6.000 de ani.Egiptul a fost locul de nastere al medicinei , farmaceuticii, cosmeticii si parfumeriei.
Comertul inflorea ,iar cei care practicau comertul veneau din toate colturile lumii pentru a aduce flori,ierburi si plante.Preotii si preotesele supravegheau cu strictete delicatul mod de preparare in temple si palate , citeau formule si incantatii, substantele erau masurate si amestecate cu foarte mare grija .Procesul de purificare dura si cateva luni pana cand se obtinea preparatul dorit.

Aromaterapia s-a raspandit din Egipt spre Israel , China , India si in zona marii Mediterane.
Fiecare cultura , incepand cu cele mai vechi si sfarsind cu cele mai moderne , si-a dezvoltat metodele proprii in domeniul aromaterapiei. Fizicienii greci si medicii militari au fost angajati de catre Imperiul Roman, dupa ce acesta a decazut, stiinta s-a raspandit spre tarile arabe,unde oamenii care practicau medicina erau devotati alchimiei si perfectionarii procesului de distilare si extractie.

Pentru multe secole , uleiurile esentiale au constituit un remediu pentru epidemii, boli si anumite afectiuni.
Pe parcursul secolului al 19-lea odata cu dezvoltarea stiintei moderne , toate formele de medicina bazate pe plante,au disparut, pana in anul 1920,cand un chimist francez Gatefosse a reinviat aceasta arta dandu-i denumirea de Aromaterapie. India a fost una dintre putinele tari in care aceasta traditie nu s-a pierdut. Avurveda fiind una dintre cele mai vechi practici medicale din lume. Aromaterapia este utilizata in prezent in spitale , clinici si in case peste tot in lume.

Aromaterapia functioneaza ca un fel de punte intre vechi si actual,multe dintre industriile din prezent folosesc diferite uleiuri pentru a crea produse care sunt folosite la vindecarea unui numar mare de afectiuni.

 

Director Firme & Persoane Fizice

LISTARE FIRME
ADAUGA FIRMA NOUA

Calculator Indice Masa Corporala

Inaltime

Greutate


Calculator Calorii Zilnice


Vârstă

Gen

Inălţime

Greutate

ActivitateNutrition Calorie Counter

Pret Website

Buy Websites
RECLAMA REFLEXOTERAPIE
Alternative cancer treatments 2015-2016
Search Treatments natural for all cancer patients. Cancer treatment, alternative cancer information, alternative cancer treatments, resources, natural cancer treatments, etc
www.treatmentcancer.info
Reflexoterapie si Reflexologie 2015
Masaj terapeutic , aromaterapie, dieta, reflexologie, reflexoterapie, reiki, osteopatie, celulita, slabire, yumeiho, IMC, BMI, medicina, sanatate si multe altele
Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Dan Nicolau - Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Tratament Cancer Pulmonar
Tratament Cancer Pulmonar - metastazapulmonara.ro
Locuri de munca si angajari
Locuri de munca in Romania si strainatate.
Reflexoterapie & Puncte reflexogene

Translate

 

Online

Avem 9 vizitatori online

Page Rank Check