Bodymassage Reflexology and Healing

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Ab Initio MASAJ [ ARTICOLE ] Noutati Masaj Reiki

Masaj Reiki

Email

Istoria Reiki se bazează în principal pe transmiterea orală, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli. În zilele noastre există mai multe versiuni cu privire la istoria Reiki, pe care o redăm, pe scurt, mai jos.
Reiki a fost redescoperit si elaborat de catre Mikao Usui, nascut în Japonia la 15 august 1865. În tinerete a studiat KI-KO, în templul japonez Tendai de pe muntele sacru Kurama. Aceasta este o tehnică de ameliorare a sănătaţii prin meditaţie, cu mişcări foarte lente si exercitii de respiratie.
Apoi Mikao Usui a pornit în cautarea metodei de vindecare folosite de Isus si de Buddha şi setea sa de cunoaştere l-a îndemnat sa călătoreasca în Japonia, China, SUA si Europa.

El intenţiona să cunoasca si sa studieze numeroase discipline, inclusiv psihologia, religia si medicina. În aceaste călătorii nu a aflat acele raspunsuri pe care le căuta şi a început astfel un lung pelerinaj şi prin mânăstirile budiste din Japonia.
În anul 1922 a ajuns la un templu la poalele muntelui Kurama. Aici, împreuna cu staretul mânastirii, a început sa studieze documente vechi, scrise în sanscrita, ce se aflau în biblioteca mânastirii.

În martie, Mikao Usui a decis sa urce pe muntele sacru Kurama unde spera ca prin meditatie, post si rugaciune sa primeasca puterea de a folosi tehnica descrisa de un discipol a lui Buddha. La plecare a luat cu el doar 21 de pietricele, câte una pentru fiecare zi. În fiecare zi, la asfintit, arunca câte o piatra.
Când mai avea doar o pietricica, pentru ultima sa zi pe muntele Kurama, Mikao Usui era în meditatie când o lumina puternica, stralucitoare a venit spre chakra fruntii (Ajna) si i-a patruns în ochiul mintii. Aceasta lumina era Reiki sub forma unei initieri; astfel aceasta a fost prima initiere, iar Mikao Usui a primit în acest mod simbolurile Reiki si semnificatiile lor. Când si-a revenit, a constientizat ca a primit ceea ce cauta de atâta vreme.
Mikao Usui a plecat înapoi spre manastire si pe drum s-a ranit la un picior. Instinctiv a dus mâna la locul ranit; a observat ca mâna i s-a încalzit puternic, ca sângerarea a încetat si ca a început procesul de vindecare. La poalele muntelui era un adapost pentru pelerini unde s-a oprit sa manânce. În acest adapost, femeia care îl servea avea o puternica durere de dinti. Usui a cerut permisiunea de a-si apropia palmele de fata ei, în dreptul dintilor, a primit aprobarea de la ea si, dupa câteva minute de apropiere a palmelor sale de fata femeii, durerea acesteia s-a diminuat semnificativ.
Dupa aceste „întâmplari” dr. Mikao Usui s-a stabilit la periferia orasului Kyoto si a deschis un asezamânt unde trata cersetorii prin Reiki. Îi vindeca de afectiunile de care sufereau si apoi le cauta de lucru. Cu trecerea anilor, el a constatat ca acesti cersetori se întorceau la cersit si se complaceau în situatia de a trai din mila altora. Astfel, Mikao Usui a constatat ca oamenii nu au apreciat vindecarea si ajutorul primit.
În urma acestei experiente, Mikao Usui a decis sa introduca 5 reguli valabile pentru toti practicantii Reiki:

  • Azi evit enervarea!
  • Azi evita stresul!
  • Azi îmi respect parintii, profesorii, vecinii!
  • Azi îmi câstig pâinea prin munca cinstita!
  • Azi simt respect si dragoste fata de tot ce este viu!

Mikao Usui a parasit cartierul cersetorilor si a devenit pelerin, raspândind Reiki-ul si ducând spiritul Reiki în toata Japonia. Astfel, Dr.Mikao Usui a instruit 16 maestri. Într-una din aceste calatorii, în anul 1925, l-a întâlnit pe Chujiro Hayashi de 47 de ani, care era ofiter de marina în armata imperiala.
Fiind de formatie militara C. Hayashi, a împartit aceasta tehnica în trei grade: I, II si maestru. El a deschis o clinica în Tokyo si alta la Kyoto, unde reikistii lucrau în grup, tratând pacientii ce erau gazduiti în clinica. Reikistii care învatau aceasta tehnica de la C. Hayashi erau obligati sa lucreze într-una din clinici ca voluntari 1 an de zile.
La aceasta clinica a ajuns în 1935 si Hawayo Takata, ca pacienta.
Hawayo Takata s-a nascut în 24 decembrie 1900 în insula Kauai, în Hawaii. Hawayo Takata, având probleme de sanatate, a plecat din Hawaii la Tokyo si s-a internat pentru o interventie chirurgicala. Înainte de pregatirile pentru operatie a discutat cu medicul chirurg daca poate fi evitata operatia. Acesta i-a recomandat clinica lui Hayashi unde d-na Takata s-a si însanatosit. Vazând binefacerile acestei tehnici, a dorit si ea sa o învete. C. Hayashi i-a explicat ca aceasta tehnica era predata doar barbatilor cu cetatenie japoneza. Dupa multe staruinte, d-na Takata a fost acceptata la cursuri cu conditia sa lucreze în clinica în mod benevol, timp de un an de zile. În 1937 a obtinut gradul II si s-a întors în Hawaii, în Kapaa, unde si-a deschis si ea o clinica Reiki. În 1938 Chujiro Hayashi a vizitat-o în Hawaii si, vazând rezultatele obtinute de ea, i-a acordat gradul de maestru.
Pe 10 mai 1941 Chujiro Hayashi si-a cheamat lânga el familia, discipolii si pe Hawayo Takata si i-a anuntat ca datorita faptului ca Japonia a intrat în cel de al II- lea razboi mondial el, ca ofiter în rezerva, urma sa fie chemat sub arme. Conform principiilor Reiki, Hayashi nu mai putea participa la razboi si sa ucida. Prin puterea gândului si-a oprit inima, murind linistit si împacat în bratele sotiei. (Pentru japonezi sinuciderea era un gest de onoare.) Chujiro Hayashi a instruit si el 16 maestri.
Hawayo Takata a tinut cursuri Reiki în S.U.A. si Canada iar mai târziu si în Europa. În ultimi 10 ani de viata a instruit 22 de maestri.
Reiki este un sistem de „terapie prin lumina“ (terapii alternative) eficient, simplu, accesibil indiferent de credinta, rasa, apartenenta sociala. Cum in tara noastra exista numeroase scoli si foarte buni maestri de la care se poate primi initierea/acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanta“ catre care se tinde), prezenta acestui sistem de terapie si cunoastere in bagajul celui care doreste sa-si trateze trupul si sufletul este necesara. Reiki fiind o terapie energetica, bazata pe o initiere, poate fi tratat atat rational, stiintific, cat si mistic, fie in stil oriental, fie in stil occidental. De aceea sunt disponibile manuale si cursuri care accentueaza o varianta de abordare sau alta. Cautati-o pe aceea care vi se potriveste si incercati din fiecare lucrare existenta sa extrageti si sa separati ceea ce este Reiki propriu-zis de dezvoltarile propuse de autori.

 

Director Firme & Persoane Fizice

LISTARE FIRME
ADAUGA FIRMA NOUA

Calculator Indice Masa Corporala

Inaltime

Greutate


Calculator Calorii Zilnice


Vârstă

Gen

Inălţime

Greutate

ActivitateNutrition Calorie Counter

Pret Website

Buy Websites
RECLAMA REFLEXOTERAPIE
Alternative cancer treatments 2015-2016
Search Treatments natural for all cancer patients. Cancer treatment, alternative cancer information, alternative cancer treatments, resources, natural cancer treatments, etc
www.treatmentcancer.info
Reflexoterapie si Reflexologie 2015
Masaj terapeutic , aromaterapie, dieta, reflexologie, reflexoterapie, reiki, osteopatie, celulita, slabire, yumeiho, IMC, BMI, medicina, sanatate si multe altele
Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Dan Nicolau - Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Tratament Cancer Pulmonar
Tratament Cancer Pulmonar - metastazapulmonara.ro
Locuri de munca si angajari
Locuri de munca in Romania si strainatate.
Reflexoterapie & Puncte reflexogene

Translate

 

Online

Avem 20 vizitatori online

Page Rank Check