Bodymassage Reflexology and Healing

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Ab Initio STIL DE VIAŢĂ Slabesti printr-un simplu exercitiu de scriere.

Slabesti printr-un simplu exercitiu de scriere.

Email

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori din Canada si SUA a condus la descoperirea unei metode prin care femeile pot slabi doar printr-un simplu exercitiu de scriere.

Cercetarea publicata în prestigiosul jurnal Psychological Science arata ca femeile care au petrecut 15 minute în fiecare zi scriind despre aspectele cele mai importante pentru ele, precum relatiile apropiate, muzica sau religia, au reusit sa slabeasca mai multe kilograme decât femeile care nu au efectuat acest exercitiu.


"Avem nevoia sa simtim o integritate a sinelui", explica Christine Logel de la Universitatea Waterloo, coautor al studiului. "Atunci când un eveniment neplacut ne ameninta imaginea buna pe care o avem despre noi însene, precum o cearta cu un prieten sau esecul la un test, ne putem reface imaginea buna reamintindu-ne cât de mult ne iubim copiii, de exemplu", a afirmat Logel.


Pentru acest studiu, cercetatorii au recrutat 45 de studente cu un indice al masei corporale mai mare decât 23. O valoare a indicelui corporal între 18,5 si 24,9 reprezinta o greutate normala. Dintre voluntare, 58% erau supraponderale sau obeze.

Toate au fost cântarite, iar apoi le-a fost prezentata o lista cu valori precum creativitatea, politica, muzica si relatile cu prietenii sau familia. Cele 45 de voluntare au ordonat valorile în functie de cât de importante le considerau. Dupa aceea, femeile au fost împartite în doua grupuri: jumatate au fost rugate sa scrie timp de 15 minute despre cel mai important lucru din viata lor, iar femeile din grupul de control au fost rugate sa explice în scris de ce una dintre valorile mai putin importante pentru ele ar putea fi importante pentru altcineva.

Participantele la studiu au fost cântarite din nou dupa o perioada cuprinsa între una si patru luni. Cele care scrisesera despre o valoare importanta pentru propria persoana slabisera, în medie, 1,5 kg. În schimb, femeile din celalalt grup luasera în greutate 1,2 kg, în medie.

Logel explica rezultatul obtin
ut: "Parerea despre propria persoana poate avea un efect semnificativ, dând startul unui proces care se repeta". Astfel, spune cercetatoarea, poate ca femeile care au scris despre valorile importante pentru ele nu au mai simtit nevoia ca sa manânce pentru a se simti bine în seara în care au ajuns acasa. Treptat, se dezobisnuiesc de gustarile dese. Într-o perioada de câteva luni, o schimbare aparent neînsemnata poate genera efecte vizibile.

Acesta nu este primul studiu care arata ca reamintirea propriilor valori poate avea un efect pozitiv semnificativ. Celalat autor al acestei cercetari, Geoffrey L. Cohen de la Universitatea Stanford, a efectuat un studiu în rândul unor elevi de clasa a VII-a apartinând unor grupuri etnice minoritare, ce aveau rezultate scolare mai slabe decât elevii albi. Cohen a observat ca elevii carora li s-a cerut sa se gândeasca la propriile valori au prezentat rezultate mai bune la învatatura chiar si peste ani în comparatie cu cei din grupul de control.

Logel afirma ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca un efort zilnic pentru a reflecta la valorile pe care le considera importante.


Preluare: Eurekalert

 

Director Firme & Persoane Fizice

LISTARE FIRME
ADAUGA FIRMA NOUA

Calculator Indice Masa Corporala

Inaltime

Greutate


Calculator Calorii Zilnice


Vârstă

Gen

Inălţime

Greutate

ActivitateNutrition Calorie Counter

Pret Website

Buy Websites
RECLAMA REFLEXOTERAPIE
Alternative cancer treatments 2015-2016
Search Treatments natural for all cancer patients. Cancer treatment, alternative cancer information, alternative cancer treatments, resources, natural cancer treatments, etc
www.treatmentcancer.info
Reflexoterapie si Reflexologie 2015
Masaj terapeutic , aromaterapie, dieta, reflexologie, reflexoterapie, reiki, osteopatie, celulita, slabire, yumeiho, IMC, BMI, medicina, sanatate si multe altele
Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Dan Nicolau - Servicii medicale - Metastaze pulmonare
Tratament Cancer Pulmonar
Tratament Cancer Pulmonar - metastazapulmonara.ro
Locuri de munca si angajari
Locuri de munca in Romania si strainatate.
Reflexoterapie & Puncte reflexogene

Translate

 

Online

Avem 28 vizitatori online

Page Rank Check