Pentru un mic dejun delicios si sanatos, va propun urmatoarea reteta: Ingrediente: o varza Kale neagra de marime medie, curatata si spalata bine in doua ape; sare dupa gust; 2 linguri ulei masline extravirgin; 12 creveti de marime medie curatati; piper dupa gust; 2 catei de usturoi tocati; 1/4 pana la 1/2 lingura de fulgi de piper rosu pentru gust; 1/4 lingura de zahar; 1 lingura de oregano sau cimbru; 250gr spaghete fara gluten. Optional, la servire, puteti adauga deasupra feta maruntita sau parmezan ras. Preparare: se pun pastele la fiert. Se adauga sare dupa gust si salata Kale. Se fierbe cca 2-3 minute pana se inmoaie, apoi folosind o strecuratoare sau o spumiera se transfera intr-un vas cu apa rece( a nu se pune in vas si apa in care a fiert salata deoarece aceasta se va folosi pentru paste ). Scurgeti o data salata de apa in exces; tocati la marime medie si puneti deoparte. Asezonati crevetii cu sare si piper dupa gust. Lasati-i asa un minut, apoi puneti-i in cratita la fiert pana se rumenesc un pic pe margine. Fierbeti asa pana devin roz, cca 4 minute. Scoateti-i apoi intr-o farfurie. Aduceti la foc mediu o cratita si adaugati usturoiul si fulgii de piper rosu. Amestecati pana incepe sa miroasa, cca 10-20 secunde; se amesteca apoi cu sos de rosii, apa, zahar, sare si oregano sau cimbru. Dati focul un pic mai tare si amestecati totul pana ce acestea incep sa fiarba. Dati focul mai incet si gatiti mai departe, amestecand des, pana e gata sosul de rosii si a inceput sa miroasa foarte tare, cca 10 minute. Se adauga salata Kale si se mai fierbe cca 3-5 minute. Acest sos se poate amesteca